diumenge, 7 d’octubre del 2012

L'ARRÒS AMB ENCIAM CUIT (RECEPTA)


S'aprofita tot l'enciam, fins i tot les fulles més rústegues i verdes, ja que són les més gustoses. En ocasions deixo la part de l'ull de l'enciam per a fer amanida crua i la part de l'exterior per elaborar aquesta recepta.



Es trosseja una bona quantitat d'enciam, perquè el volum va minvant, i es fregeix amb oli d'oliva fins que es redueix gairebé tot el suc que va desprenent. Es té preparat un brou vegetal ( és molt pràctic disposar de pastilles de concentrat , dues per litre ) i s'afegeix a l'enciam. Quan arrenca el bull s'hi incorpora l'arròs i es rectifica de sal. Si és blanc es deixarà coure uns quinze minuts i la proporció és d'un litre d'aigua per 300 gr. d'arròs. En el cas d'utilitzar arròs integral el temps de cocció varia segons la marca, de mitja a tres quart d'hora, i la quantitat d'aigua també s'haurà d'incrementar ( aprox. un litre i mig). Es treu del foc i es deixa reposar cinc minuts.
Una menja senzilla d'elaborar i que com més es tasta més agrada.

Bon profit!

Autor/a: Marcè Pàmies

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada