dilluns, 8 d’octubre del 2012

EL CODONYAT (recepta)



Per internet trobareu moltes maneres de fer el codonyat, però jo us explicaré com el fa l’àvia Pilar. Al final també us adjunto  l’enllaç a una recepta que he trobat interessant perquè diu que no s’enganxa (tot i que jo encara no l’he provat)


La recepta de l’àvia Pilar:
Ingredients:
1kg codonys(pes net)
700-750 g de sucre (preferiblement mereno i ecològic)
1 llimona (opcional, l’àvia Pilar no en fica però jo si)

Primer netegem els codonys (amb un drap traiem el borrissol que hi ha a la pell ). Traiem els cors i els tallem a trossos. Els posem en una olla amb aigua i els fem bullir fins a estar cuits (anar revisant, es couen ràpid). Els escorrem i els pesem (per saber la proporció de sucre).
Passem els codonys pel passapurés i ho barregem amb el sucre i un raig de llimona (opcional). Fiquem la olla al foc i a remenar (cal estar pendent i anar remenant, sinó s’enganxa i es crema). Parem el foc un cop tingui la textura desitjada (a més si traiem una mostra veiem que al refredar-se queda pres).
Ho posem amb motlles i el deixem refredar. Ho podem guardar a la nevera 1 any.
Bon profit!

Recepta interessant ja que ens diu que no s’enganxa i no cal remenar: http://www.tv3.cat/cuines/recepta/codonyat/4465

Ara us animo a tots a intentar-ho i a gaudir d’un dolç molt especial i saludable . Comentar que el codony, la fruita del qual s'obté, és ric en fibres solubles, que milloren el trànsit intestinal, i tanins que li donen les característiques astringents. A més, conté àcids orgànics amb propietats desinfectants i que afavoreixen l'eliminació de l'àcid úric.

1 comentari:

  1. hem probat la recepta del codony i ha sortit molt bo . gracias per compartir-la

    ResponElimina